Always be eager to practise hospitality


Ibišek jedlý - Okra

Pochází z Afriky či z Asie a pěstuje se v tropických, subtropických a teplých oblastech po celém světě.

Po uvaření je okra mazlavá, lepkavá, proto se ji lidé snaží upravovat tak, aby taková nebyla.

Toho lze dosáhnout, pokud se oplodí vaří vcelku a krátce. Je též možné plodinu rychle osmahnout nebo vařit s kyselými přísadami, jako jsou citrusy, rajčata nebo ocet.

Obvykle stačí několik kapek citronové šťávy..Anebo nechají okru vařit tak dlouho, dokuď mazlavá hmota uplně nezmizí.

Soubor:Gombos.JPGNejčastěji je okra podávaná v polévce anebo s rybou.

Je to Asijská a Arabská specialita :)


Anketa

Znáte Okru? Nebo jedli jste ji někdy?

Nejedl/a ale chci to zkusit
(5)
33%

Jedl/a chutné
(3)
20%

Jedl/a nechutná mi to
(3)
20%

Ano
(2)
13%

Ne
(2)
13%

Celkový počet hlasů: 15