Always be eager to practise hospitality
Ibišek jedlý - Okra
Pochází z Afriky či z Asie a pěstuje se v tropických, subtropických a teplých oblastech po celém světě.
Po uvaření je okra mazlavá, lepkavá, proto se ji lidé snaží upravovat tak, aby taková nebyla.
Toho lze dosáhnout, pokud se oplodí vaří vcelku a krátce. Je též možné plodinu rychle osmahnout nebo vařit s kyselými přísadami, jako jsou citrusy, rajčata nebo ocet.
Obvykle stačí několik kapek citronové šťávy..Anebo nechají okru vařit tak dlouho, dokuď mazlavá hmota uplně nezmizí.
Nejčastěji je okra podávaná v polévce anebo s rybou.
Je to Asijská a Arabská specialita :)
Anketa
Znáte Okru? Nebo jedli jste ji někdy?
Nejedl/a ale chci to zkusit
(5)
Jedl/a chutné
(3)
Ano
(2)
Ne
(2)
Celkový počet hlasů: 15