Always be eager to practise hospitality


Citronová tráva

Ještě před pár lety byla citronová tráva prakticky pro Evropu neznáme. Zájem se rozšířil s přibývajícím zájemem o thajskou a indonéskou kuchyni. 
Citronová tráva je jihoasijská rásokovitá rostlina, připomíná jarní cibulku. 
svěží citronovou chuť kterou způsobuje látka jménem citral, 
která je obsažena v silicích citronové kůry. Stébla citronové trávy jsou k dostání čerstvá, sušená anebo mletá. Samozřejmě už nemají tak intenzivní chuť a vůni. Používá se především spodní bílá část.
Může se krájet na nudličky nebo na tenké plátky - ochucuje polévky, dušené pokrmy, drůbež ryby a dary moře ale také marinády. 
Horní část nevyhazujeme, využijeme ji na převážně kořenění protože pro konzumaci by byla přílíš vláknitá. Kořeníme polévky, omáčky a před podáváním odstraníme.
Dobře ladí s česnekem, cibulí, pepřem, chilli, a koriandrem :-)
 
 

Anketa

Používáte citronovou trávu ?

Ano, často
(1)
8%

Ano ale jen sušenou
(4)
31%

Jen mletou
(6)
46%

Ne, nemám rád/a citronovou trávu
(2)
15%

Celkový počet hlasů: 13