
Always be eager to practise hospitality
Gastro Junior 2013
Gastro Junior je soutěž pro mladé kuchařské talenty tuším do 21 let :-)
Když jsem přijela byla jsem naprosto unešena atmosférou a koukala jsem na jejich techniky.
V téhle soutěži jde především o přípravu a organizaci.. Když zpomalíte, něco zapomenete, anebo nejste dostatečně připraveni body jdou samozřejmě dolů.
Ale Tento rok byl zadán úkol udělat pokrm ze zvěřiny - kanec. Z kýty a ze hřebetu.. tuším že 400g. takže 2 pokrmy vytvořit během 45min. a s tím že můžete přesáhnout 5 min a víc ne. Pak byste byli diskvalifikovaní.
Přemýšlela jsem dlouhou dobu co bych mohla udělat, taky jsem s tímto masem nikdy nepracovala a tušila jsem že bude tuhé.
Bylo, takže jsem zjistila že kančí maso je podobné vepřovému a že je vhodné ho připravovat po anglicku. Hoodně a když říkám hodně myslím že VŠICHNI kromě 2 soutěžících maso totálně přepekli. Hned na první pohled bylo vydět přepečené tuhé maso. Aaah. Jaká škoda.
Takže jsem si zjišťovala atd. a nakonec mi přišlo skvělé udělat z toho biftek. Vhodné namlít tužší maso...kýtu :-) okořenit, přidat houby a udělat do tvaru biftku a zabalit do slaniny :-)
Ke kančímu masu se skvěle hodí - houby, slanina, jehličí :-D
Jídla tohoto typu se na této soutěži vyžaduje nějaký kreativní um :-) Například toto :-)
Anketa
Účastnili jste se někdy Gasto Junior?
Ano a byla to skvělá zkušenost!
(6)
Ano
(3)
Ne, ale chci
(7)
Ne a nechci
(6)
Celkový počet hlasů: 22