Always be eager to practise hospitality


Gastro Junior 2013

Gastro Junior je soutěž pro mladé kuchařské talenty tuším do 21 let :-)

Když jsem přijela byla jsem naprosto unešena atmosférou a koukala jsem na jejich techniky.

V téhle soutěži jde především o přípravu a organizaci.. Když zpomalíte, něco zapomenete, anebo nejste dostatečně připraveni body jdou samozřejmě dolů.

Ale Tento rok byl zadán úkol udělat pokrm ze zvěřiny - kanec. Z kýty a ze hřebetu.. tuším že 400g. takže 2 pokrmy vytvořit během 45min. a s tím že můžete přesáhnout 5 min a víc ne. Pak byste byli diskvalifikovaní.

Přemýšlela jsem dlouhou dobu co bych mohla udělat, taky jsem s tímto masem nikdy nepracovala a tušila jsem že bude tuhé.

Bylo, takže jsem zjistila že kančí maso je podobné vepřovému a že je vhodné ho připravovat po anglicku. Hoodně a když říkám hodně myslím že VŠICHNI  kromě 2 soutěžících maso totálně přepekli. Hned na první pohled bylo vydět přepečené tuhé maso. Aaah. Jaká škoda.

 

Takže jsem si zjišťovala atd. a nakonec mi přišlo skvělé udělat z toho biftek. Vhodné namlít tužší maso...kýtu :-) okořenit, přidat houby a udělat do tvaru biftku a zabalit do slaniny :-)

Ke kančímu masu se skvěle hodí - houby, slanina, jehličí :-D

Jídla tohoto typu se na této soutěži vyžaduje nějaký kreativní um :-) Například toto :-)

 


Anketa

Účastnili jste se někdy Gasto Junior?

Ano a byla to skvělá zkušenost!
(6)
27%

Ano
(3)
14%

Ne, ale chci
(7)
32%

Ne a nechci
(6)
27%

Celkový počet hlasů: 22