Always be eager to practise hospitality
Paella - Recept
Co je to za pokrm?
Je to vlastně rýžový pokrm (z rýže Calasparra) s mořskými plody jako jsou krevety, chobotničky ale také chorizo nebo škeble.
Na olivovém oleji orestujeme jarní cibulku, přidáme kousky vepřového masa (koleno) nebo i kuřecí maso může být, a dále přidáme rýži. Proč Calasparra rýži? Protože je to typická španělská rýže a normální rýže není tak odolná a zkrátka by to nechutnalo tak jak by mělo.
Dále přidáme mořské plody, zelený hrášek, česnek, a kousek pancetty nebo choriza.
Nakonec podlijeme vývarem a trochou bílého kvalitního vína a vaříme do změknutí všech surovin. (20min.)
Tento pokrm je velice jednoduchý ale vynikající! :) Nepodceňujte jednoduchost! :)
POZOR! Toho jídlo se nemíchá! Proč? Aby rýže vstřebala bohatou chuť a tím zmizí i voda z pokrmu.
Dochutíme solí, pepřem, chilli a přidámě navrch petrželku.