Always be eager to practise hospitality


Paella - Recept

Co je to za pokrm?

Je to vlastně rýžový pokrm (z rýže Calasparra) s mořskými plody jako jsou krevety, chobotničky ale také chorizo nebo škeble.

Paella

 

Na olivovém oleji orestujeme jarní cibulku, přidáme kousky vepřového masa (koleno) nebo i kuřecí maso může být, a dále přidáme rýži. Proč Calasparra rýži? Protože je to typická španělská rýže a normální rýže není tak odolná a zkrátka by to nechutnalo tak jak by mělo.

Dále přidáme mořské plody, zelený hrášek, česnek, a kousek pancetty nebo choriza.

Nakonec podlijeme vývarem a trochou bílého kvalitního vína a vaříme do změknutí všech surovin. (20min.)

Tento pokrm je velice jednoduchý ale vynikající! :) Nepodceňujte jednoduchost! :)

POZOR! Toho jídlo se nemíchá! Proč? Aby rýže vstřebala bohatou chuť a tím zmizí i voda z pokrmu.

Dochutíme solí, pepřem, chilli a přidámě navrch petrželku.