
Always be eager to practise hospitality
Ztracené vejce na tureckém toastu
Jak na ztracené vejce?
Pro mnoho kuchařů je to noční můra, záhada tohoto vejce tkvý v tom, když ho rozříznete, žloutek musí vytéct a zároveň přichutit ostatní suroviny se kterými vejce podáváme (toast, brambory,salát aj.).
A tak jsem se rozhodla si tuto vaječnou pochoutku udělat :)
Co si připravit na tento recept?
Hlavní surovinou pro tento recept jsou samozřejmě vejce
1 vejce
100ml octa
sůl
kajenský pepř
petrželka
na toast;
2 krajíčky toastu
1 rajče
1 špaleček okurky
1 červená cibule
oliv. olej
VEJCE a jak ho vaříme???
Na přípravu ztracených vajec si připravte hrnec s větším průměrem. Naplňte ho vodou a dejte vařit. Vejce vyklepněte do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, vlijte do ní připravený ocet.
Vodu v hrnci roztočte, aby vznikl vír a do jeho středu postupně vlijte vajíčka. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Nechte vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý).
Na závěr položte na každý salát jedno vejce a ihned podávejte. :))))