Always be eager to practise hospitality


Ztracené vejce na tureckém toastu

Jak na ztracené vejce?

Pro mnoho kuchařů je to noční můra, záhada tohoto vejce tkvý v tom, když ho rozříznete, žloutek musí vytéct a zároveň přichutit ostatní suroviny se kterými vejce podáváme (toast, brambory,salát aj.).

A tak jsem se rozhodla si tuto vaječnou pochoutku udělat :)

Co si připravit na tento recept?

Hlavní surovinou pro tento recept jsou samozřejmě vejce

 

1 vejce

100ml octa

sůl

kajenský pepř

petrželka

 

na toast;

2 krajíčky toastu

1 rajče

1 špaleček okurky

1 červená cibule

oliv. olej

 

VEJCE a jak ho vaříme???

Na přípravu ztracených vajec si připravte hrnec s větším průměrem. Naplňte ho vodou a dejte vařit. Vejce vyklepněte do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, vlijte do ní připravený ocet.

Vodu v hrnci roztočte, aby vznikl vír a do jeho středu postupně vlijte vajíčka. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Nechte vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý).

Na závěr položte na každý salát jedno vejce a ihned podávejte. :))))


Anketa

Zkusíte si tento recept i Vy? :)

Ano, určitě ho zkusím!
(6)
43%

Zkoušel/a a povedl se!
(4)
29%

Nezkusím
(4)
29%

Celkový počet hlasů: 14