Always be eager to practise hospitality
Polentová placka s rajčatovým concassé a kukuřicovo-mangovým pyré
Ahojte všichni, takže dnes Vám přináším uplně zbrusu nový receptík s polentou. Už dlho jsem se chystala ji udělat, ale co si vzpomínám naposledy co jsem ji dělala spolu s jedním skvělým kuchařem nejmenovaným (Vítek), nedopadlo nám to zrovna nejlépe. Polenta se nám trhala měla špatnou texturu a po větším množství se mi z ní zvedal žaludek :D No jo, chybama se člověk učí. S čistým svědomím Vám můžu říct, že tahle polenta je úúžasná! :-)
Mňam,.. Jinak tento receptík vnikl opět v mé hlavě a také ze zbylé uvařené polenty co mi zbyla. Původně jsem dělala grilovanou, a nakonec zbylo plno odřezků a já nevěděla co s tím, tak mě napadlo toto. Tak a teď už k receptu moji zlatí.
PS:Poslední dobou mám hrozné nutkání vytvářet jídla, která nejsou zrovna jednoduchá. A tady je další výzva polentová :-D :-)
_ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
250g bio kukuřičné polenty
1.2l vody
sůl
parmazán
140g chery rajčátka
nakládaný zelený pepř
oregáno a bazalka - čerstvá
česnek stroužek
1/2 zralého manga
kukuřice tak 3 pol. lžíce
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _
- Nejdřve začneme tím, že si uvaříme polentu, 1.2 litru osolíme a přivedeme pomaly k varu. Vysypeme polentu a metlou budeme míchat do zhoustnutí, instantní polenta je hotová do 4 min. Odstavíme z plotny a najemno nastrouháme parmazán, zamícháme a obsah vylijeme na plech vytřený olivovým olejem a dáme do lednice zatuhnout, tak na 10-15 min.
- Poté vyjmeme z lednice a dáme do kuchynského robotu, přidáme česnek, bazalku, oregáno, rajčátka, pepř a dochutíme dle chuti.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme rovnoměrně. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°c cca 20min.
- Po upečení necháme vychladnout a poté vykrojíme kolečka.
- Rajčátka rozkrojíme podélně a vydlabeme jadřince, nakrájíme na malé kostičky, ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem.
- Mango orestujeme na pánvy spolu s kukuřicí, rozmixujeme a poté propasírujeme
DONE :-)

