Always be eager to practise hospitality


Čokoláda VALRHONA

Valrhona je světoznámá francouzská společnost založená v roce 1924. V roce 1985 uvedla na trh řadu výrobků Grand Cru pro odborníky, v roce 1990 pro veřejnost.

Čokolády této značky jsou vyrobeny z nejlepších kakaových bobů, vybraných z jednotlivých zeměpisných oblastí (například čokoláda Caraïbe je vyrobena z kakaových bobů vypěstovaných v karibské oblasti, Manjari z bobů pocházejících z Madagaskaru).

 

 

Čokolády Valrhona vyrábějí spousty druhů, od nejsvětlejší čokolády Dulcey až po tmavou hořkou která je skvělá k temperování a potahování dortu.

Zde na talířku máme čokolády, tmavá hořké, mléčná a moje nejoblíbenější Dulcey :-) Nyní jsem začala péct z této úžasné čokolády a nepřestává mne fascinovat. Je vážně úžasná, již brzy uvedu recepty které z tohoto zázraku peču, budou to kreativní dortíky různých tvarů a velikostí, naučíme se společně jak temperovat čokoládu, dělat všelijaké ozdůbky atd. Těště se a napište mi jestli znáte tuto čokoládu popř. nejlepší kombinace chutí. Moje oblíbená je čokoláda dulcey přichází s originální lehce máslovo-kávovými tóny, připomínající karamel. Tato jedinečná pochoutka Vám zlepší náladu v komninaci s mangovým pureé a ořechy v krémovém pojetí jako panna cotta.


Anketa

Znáte čokoládu Valrhona?

Ano, často s ní pracuji
(5)
42%

Jedl/a jsem ji, super
(3)
25%

Neznám
(4)
33%

Celkový počet hlasů: 12