
Always be eager to practise hospitality
Čokoláda VALRHONA
Valrhona je světoznámá francouzská společnost založená v roce 1924. V roce 1985 uvedla na trh řadu výrobků Grand Cru pro odborníky, v roce 1990 pro veřejnost.
Čokolády této značky jsou vyrobeny z nejlepších kakaových bobů, vybraných z jednotlivých zeměpisných oblastí (například čokoláda Caraïbe je vyrobena z kakaových bobů vypěstovaných v karibské oblasti, Manjari z bobů pocházejících z Madagaskaru).
Čokolády Valrhona vyrábějí spousty druhů, od nejsvětlejší čokolády Dulcey až po tmavou hořkou která je skvělá k temperování a potahování dortu.
Zde na talířku máme čokolády, tmavá hořké, mléčná a moje nejoblíbenější Dulcey :-) Nyní jsem začala péct z této úžasné čokolády a nepřestává mne fascinovat. Je vážně úžasná, již brzy uvedu recepty které z tohoto zázraku peču, budou to kreativní dortíky různých tvarů a velikostí, naučíme se společně jak temperovat čokoládu, dělat všelijaké ozdůbky atd. Těště se a napište mi jestli znáte tuto čokoládu popř. nejlepší kombinace chutí. Moje oblíbená je čokoláda dulcey přichází s originální lehce máslovo-kávovými tóny, připomínající karamel. Tato jedinečná pochoutka Vám zlepší náladu v komninaci s mangovým pureé a ořechy v krémovém pojetí jako panna cotta.