
Always be eager to practise hospitality
Čokoláda a jak poznat kvalitní
Vždy jsem slýchala, že kvalitní čokoláda "musí" být hořká. To, že se po čokoládě tloustne je stejný mýtus jako to, že kvalitní = hořká. Kvalitní poctivá čokoláda působí právě pozitivně na naše zdraví. Kakaové boby totiž obsahují spoustu minerálů, antioxidantů a vitamínů.Jedna z kvalitních čokolád co jsem ochutnala jako první byla Valrhona, poté čokoláda Claudio CorallaNa řízené degustaci čokolády Claudio Coralla jsem pochopila že nejkvalitnější čokoláda nemusí být hořká. Bylo to velice zvláštní, jeden pán z Itálie nám říkal všechno o té čokoládě a mi postupně ochutnávali kousky čokolády o které zrovna mluvil, překvapila mne jedna, uvnitř měla krystalky cukru, nerozpuštěné, ptala jsem se jak se vyrábí, dozvěděla jsem se že nejdříve musí být vytemperována a poté je zalitá na vrstvu cukru. Krása :-)A ještě jsem se dozvěděla že samotný KAKAOVÝ BOB NESMÍ BÝT HOŘKÝ, JINAK JE ZÁVADNÝ.
Takže čerstvý kakaový bob není hořký, když jsem ho ochutnala překvapila mne ta úžasně pronikavá chuť. Rozhodně nebyla hořká, taková i jemně mléčná, mňam :-)Tento pán je vlastnoručně sbírá, po něm je pojmenována čokoláda :-)Nejúžasnější čokoláda na světě nesoucí italské jméno Claudia Coralla má exotický původ, neboť kakaové boby, ze kterých se vyrábí, pěstuje Claudio na ostrovech Svatý Tomáš a Princův ostrov při západním pobřeží Afriky. Kakaové boby původně pocházejí z Brazílie, kde byly vyhledávanou potravou opic. Opice, které si přirozeně vybíraly nejkvalitnější a nejchutnější plody, roztrousily semena bobů po okolí a právě z nich Claudio vypěstoval první rostlinky pro své plantáže v Africe.
Největší kouzlo úspěchu Claudia Coralli tkví v ušlechtilosti kakaa a péči o něj v průběhu výroby nejčistší formy čokolády bez přidání jakýchkoliv látek určených k aromatizaci, dochucovadel nebo emulgátorů. Právě díky své čistotě má tato čokoláda velmi silnou jedinečnou chuť.
Stoprocentně kakaová exkluzivní čokoláda a čokoládové speciality značky Claudio Corallo slaví triumfální úspěchy po celém světě.
Zde je pár ukázek :-)1. Claudio Corallo - 80% Chocolate s krystalky cukru
Přírodní, zemitá a čistá čokoláda od Claudio Corallo.
Co to je?
Je to bio-dynamická, čistá, gurmánská čokoláda bez skrytých složek nebo chutí. Podle časopisu Saveur "... jedna z nejlepších a nejkomplexnějších čokolád na světě."
Kdo to dělá?
Claudio Corallo pečlivě kontroluje každou fázi výroby s cílem vytvořit tuto neuvěřitelnou gurmánskou čokoládu.Kakao Procento: 80% kakao
2. Claudio Corallo - 75% Chocolate
Přírodní, zemitá a čistá čokoláda od Claudio Corallo.
Co to ??je?
Je to bio-dynamická, čistá, gurmánská čokoláda bez skrytých složek nebo chutí. Podle časopisu Saveur "... jedna z nejlepších a nejkomplexnějších čokolád na světě."
Kdo to dělá?
Claudio Corallo pečlivě kontroluje každou fázi výroby s cílem vytvořit tuto neuvěřitelnou gurmánskou čokoládu.Kakao Procento: 75% kakao
- Složení: Kakao, cukr, kakaové máslo
- Původ: Sao Tome et Principe
3. Claudio Corallo - 100% Chocolate
Přírodní, zemitá a čistá čokoláda od Claudio Corallo.
Co to je?
Je to bio-dynamická, čistá, gurmánská čokoláda bez skrytých složek nebo chutí. Podle časopisu Saveur "... jedna z nejlepších a nejkomplexnějších čokolád na světě." Čokoláda v jejím nejčistším stavu. Corallo převádí jeho skvělé kakao do hutné čokolády s intenzivní a zemitou chutí. Tato čistá čokoládová tabulka nabízí neuvěřitelně dlouhou dochuť podobně jako velmi suchý Cabernet. Naprosto bez cukru.
Kdo to dělá?
Claudio Corallo pečlivě kontroluje každou fázi výroby s cílem vytvořit tuto neuvěřitelnou gurmánskou čokoládu.Kakao Procento: 100% kakao
- Složení: Kakao, kakaové máslo
- Původ: Sao Tome et Principe
Kde ji zakoupíte? Tak například v Praze při restauraci LA Finestra, u metra Staroměstskáanebo přes internet. stránky https://eshop.primawineshop.cz/vino/eshop/12-1-Sladke-Cokolada/0/5/358-Claudio-Corallo-100-50g
- Složení: Kakao, cukr, kakaové máslo
- Původ: Sao Tome et Principe
Anketa
Přijde Vám článek přínosný?
Ano, dozvěděl/a jsem se věci které jsem ani netušila
(6)
No něco málo
(5)
Ne
(7)
Celkový počet hlasů: 18